Först gatuköket – nu rivs macken

Först revs gatuköket Mac Jack. Nu är det macken intill Råbyvägen som ska bort.

6 oktober 2016 14:24

Macken vid Råbyvägen har gått under olika namn sedan byggnaden uppfördes i slutet på 50-talet. Under 80-talet var det den norska industrikoncernen Hydro som drev bensinmacken och under senare år har den gått under den finska bensinstationskedjan St1:s flagg. Men nu har St1 beslutat att stänga ner verksamheten vid Råbyvägen och riva hela byggnaden. Arbetet startade redan i måndags.

– Det tog två dagar bara att spola rent och sanera i alla ledningar och golvbrunnar. Först på onsdagen kunde vi börja riva på riktig, säger arbetsledaren Bo Karlsson från Sjöströms rivning.

Själva macken försvinner men bensinpumparna kommer att bli kvar. Tanken är att det ska byggas bostäder på marken då Uppsala kommun har som ambition att göra Råbyvägen till ett stadsstråk och en viktig kollektivlinje.

I december förra året skrev UNT om gatuköket Mac Jack som slog igen för gott dagen innan julafton. Många läsare hörde av sig för att dela med sig av sina minnen från gatuköket som hade serverat mat till hungriga Uppsalabor sedan 60-talet.

LÄS MER: Klassiskt gatukök stänger

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kristoffer Olofsson