Polisen efter mordförsöket vid Friskis & Svettis: Flera skott avlossades inomhus

Vittnen har sett mörkklädd person på moped vid brottsplatsen.

29 september 2015 14:45

Polisens tekniker blev under tisdagseftermiddagen klara med den tekniska undersökningen vid Friskis & Svettis lokaler där en skottlossning ägde rum på måndagskvällen. Resultaten visar att skott avlossats även inne i gymmets lokaler.

- Undersökningen visar att flera skott har avlossats både utanför lokalen och innanför entrédörren. Hur många skott det rör sig om vet jag inte i nuläget, säger Christer Nordström, polisens presstalesperson i Uppsala.

LÄS MER: Skottlossning vid Friskis & Svettis lokal

LÄS MER: Gym-chefen om skottlossningen

Samtidigt har vittnesuppgifter kommit in till polisen om att en misstänkt person ska ha siktats i området sent på måndagskvällen.

- Det finns vittnen som säger att man sett en person som lämnat platsen på en moped i riktning mot Flogsta. Personen ska ha haft mörka kläder och haft något framför ansiktet, men det här är oklara uppgifter, säger Christer Nordström.

Enligt polisen är det ännu oklart vilken typ av vapen som använts vid skottlossningen. Det är dock helt fastställt att det inte rör sig om något lättare vapen, då hylsor har hittats på platsen.

Under eftermiddagen kommer polisen att fortsätta med utredningsarbetet och hålla kopletterande förhör med vittnen. Brottet rubriceras fortfarande som mordförsök.

Kan det röra sig om flera gärningspersoner?

- Det är också oklart. Vi fortsätter med utredningsarbetet nu och ser vad vi får fram.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Albin Wiman