Flera bränder i Uppsala

På söndagskvällen larmades räddningstjänsten om stenkastning och bilbränder i Gottsunda. Det brann även på andra håll i Uppsala.

27 mars 2016 22:32

Vid 22.15-tiden på söndagskvällen larmades räddningstjänsten om en brinnande personbil vid Gottsunda centrum. Trekvart senare fick räddningstjänsten rycka ut igen, denna gång till en parkering vid Stenhammars väg.

 Där brann en bil och ytterligare en fick skador, berättar Daniel Nilsson, LKC-befäl vid polisen i Uppsala.

Under kvällen blev dessutom en buss utsatt för stenkastning, enligt polisen.

 De ringde in och sa att en buss fått sten på sig i höjd med Bandstolsvägen, säger Daniel Nilsson.

Polisen ser ett samband med lördagskvällens anlagda bränder och stenkastning i Valsätra.

 Det kan definitivt finnas ett samband, säger Daniel Nilsson.

Även på söndagskvällen eskorterades räddningstjänsten av polis utrustad med sköldar.

 Med tanke på vad som skedde i går kväll tar ju patrullerna inte några risker utan har skyddsutrustning på sig. Men ingen kastade sten mot polisen den här gången, konstaterar Daniel Nilsson.

Gottsunda var inte den enda stadsdel som det brann i. Strax efter klockan 23 larmades räddningstjänsten till Jan Eriks väg i Storvreta för att släcka två containrar vid Konsum. Senare under natten larmades om ännu en containerbrand vid Ärentunaskolan.

Natten mot måndagen brann det på ytterligare två platser i Uppsala. Kring midnatt brann det även i ett fristående sophus på Vänortsgatan och vid 02.45-tiden eldhärjades flera parkerade personbilar på Granitvägen.

 Det är fyra bilar som har blivit skadade. Ett vittne såg två personer springa därifrån. Vi spårade i flera kilometer men lyckades inte att hitta dem, berättar Kenneth Sundin, länsvakthavande befäl vid polisen i Uppsala.

Polisen tror att samtliga bränder anlagts, men har inte någon misstänkt gärningsman i något av fallen. Ingen person ska ha kommit till skada.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!