– Framför allt är det allvarligt ur ett brottsofferperspektiv, man måste kunna känna sig trygg i ett badhus, säger Lisa Sannervik.
Hon betonar att händelser liknande de som inträffade i helgen inte är ett fenomen som uppkommit precis nu. För polisen är det inget nytt att flickor och kvinnor ofredas på badhus, bussar och krogen.
– Det är viktigt att brottsoffret vågar polisanmäla, men vi misstänker att det finns ett stort mörkertal. Många känner säkert skam och vill inte gå vidare, säger Lisa Sannervik
Det positiva med de senaste dagarnas incidenter i Uppsala är att fler nu kanske vågar polisanmäla att de varit med om liknande händelser, säger Lisa Sannervik.
Hon uppger att det inte finns någon sammanställning av hur många anmälningar om sexuellt ofredande som skett på Fyrishov eller andra badhus i Uppsala.
Däremot står det klart att det skett en ökning när det gäller det totala antalet anmälningar av sexuellt ofredande i lokalpolisområdet Uppsala/Knivsta på senare år.
– Vi har gått från 102 anmälningar 2012 till 138 förra året, säger Magnus Westergren, gruppchef och ställföreträdande polisområdeschef.
I den statistiken står inte badhus och simhallar för ett uppseendeväckande stort antal, enligt honom.
I lördags inträffade två fall av sexuellt ofredande på Fyrishov. I det ena fallet greps en 16-årig pojke, som senare släpptes även om misstankarna mot honom kvarstår. I det andra fallet var gärningsmannen på söndagen inte identifierad.
– Det verkar handla om ett gäng på fem sex killar, sade Björn Berglund, inre befäl vid Uppsalapolisen, till UNT då.
Han kunde också bekräfta ytterligare ett fall av ofredande på Fyrishov. I slutet av december förra året ska en tonårspojke ha nypt en flicka i tolvårsåldern i rumpan. Pojken i det fallet är identifierad men har ännu inte hörts av polisen.
LÄS MER: Nya uppgifter om sexuella ofredanden på Fyrishov