Döms för åtta olika inbrott

Två män döms för åtta olika inbrott. Påföljden blir fängelse och utvisning.

22 juli 1916 16:17

Mellan den 24 januari och den 28 februari i år misstänks de båda männen, som är i 20-årsåldern, ha genomfört en rad olika inbrott. Sex privatpersoner och två företag har blivit utsatta och fyra av dessa finns i Uppland. De dömda greps på bar gärning vid två av dessa tillfällen och då ska polis även ha hittat stöldgods från andra inbrott. Första gången de greps var i Östervåla. Då uppgav männen att de var 14 respektive 15 år gamla – vilket leddes till att gripandet hävdes. Men sedan greps de alltså igen – denna gång i Alfta som ligger i Gävleborgs län.

Tillvägagångssätten vid de olika inbrotten gjorde att polisen fattade misstanke mot gärningsmännen. Dessutom har det framkommit att männens mobiltelefoner varit uppkopplade mot master i närområdet vid samma tidpunkt som inbrotten ägt rum.

På fredagen kom domen i Uppsala tingsrätt. Männen döms till fängelse, den ene till två år och sex månader och den andre till tre år. Dessutom ska de betala skadestånd till de målsägande. Vidare så beslutade tingsrätten att utvisa männen och överträdelse av förbudet kan medföra fängelse i högst ett år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!