Badplats stängs efter obehagligt fynd

Järnrör från en tidigare brygga, förrädiskt placerade under ytan, har resulterat i att nyrustade Axsjöbadet i Morgongåva stängts i väntan på åtgärder från kommunen.

29 juni 1916 17:56

BADNING FÖRBJUDEN P G A JÄRNRÖR UNDER YTAN!! Den texten i stora bokstäver möter den som besöker Axsjöbadet i Morgongåva. Det var privatpersonen Morgana Wiksell som upptäckte järnrören, som är rester av en tidigare brygga, som förrädiskt döljer sig under ytan vid nyrustade Axsjöbadet. Hon larmade kommunen och uttryckte samtidigt farhågor för vad som skulle kunna hända om exempelvis ett barn skulle råka hoppa ut på det aktuella stället. Det gjorde uppenbarligen nytta. När UNT pratar med Morgana Wiksell sent på onsdagseftermiddagen berättar hon att en anställd vid kommunen just varit ute och satt upp varningsskyltar vid Axsjöbadet som nu är avstängt i väntan på åtgärder.

– Det känns skönt att kommunen var snabb när jag väl hörde av mig. Men det hade kunnat inträffa en riktigt otäck och allvarlig olycka, järnrören har ju funnits där under ytan de senaste veckorna när vi och andra varit där och badat, säger Morgana Wiksell som kan ha förhindrat en allvarlig olycka.

– Kanske det! I så fall är jag glad för det, säger hon.

Kommunen ska göra en första inspektion vid badet på torsdagsförmiddagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Eriksson