Camparna vid Kap har lämnat

Runt ett 100-tal fordon och husvagnar hade ställts upp vid Kap söder om Studenternas i Uppsala. Nu är de borta – men det finns stora mängder avfall kvar på området.

24 april 2015 09:55

– Det ser inte ut så som jag skulle föredra att människor lämnar det efter sig. Det är skräpigt, säger Björn Eriksson, chef för fastighetsutveckling på Sport- och rekreationsfastigheter.

Det ska röra sig om både hushållsavfall och tyngre avfall som lämnat på platsen. Precis innan tio fanns endast en husvagn kvar, men den försvann när Kronofogden anlände.

– Det här är förenat med stora kostnader. Hushållsavfallet är ju en sak men det här tyngre, farligare avfallet är värre. Det kommer att kräva sina mantimmar, säger Björn Eriksson.

Det har diskuterats om en anmälan om miljöbrott ska lämnas in.

– Problemet är att avfallet måste kunna knytas till en person.

– Kronofogden meddelade att de skulle lämna området och så fort det skedde försvann de. Vi kan bara rätta oss efter de regler som finns. Vi har följt polisens anvisningar till punkt och pricka, säger han.

Enligt UNT:s reporter på plats har områdets ingångar under förmiddagen spärrats av med stora stenar. Samtidigt ska ett 50-tal fordon ha ställts upp i Boktryckarparken i Årsta. 50 parkeringsboter har delats ut ut till ägarna av de fordonen, enligt polisen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Nygren