Alla åkte på samma vattenskoter

Familjen som hamnade i Ekoln på torsdagen när en vattenskoter kapsejsade färdades alla på samma farkost.

24 april 2015 09:33

Det har polisen nu kunnat slå fast. Inledningsvis efter olyckan fanns frågetecken kring hur alla fyra familjemedlemmarna hamnat i vattnet utanför Kungshamn i Ekoln. Ett kortare förhör har hållits med föräldrarna, som båda är chockade efter olyckan.

Deras två barn skadades och fördes nedkylda till sjukhus ddär de vårdades på intensivvårdsavdelningen. För ett av barnen betecknades tillståndet på torsdagskvällen som allvarligt.

- Alla färdades på samma vattenskoter. Samtliga utom pappan hade flytväst på sig. Han lyckades påkalla hjälp när olyckan inträffat, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Vid 11-tiden på fredagen meddelade Akademiska sjukhuset att barnens tillstånd var stabila. För ett av barnen hade tillståndet tidigare varit livshotande, men på fredagen behövdes inte längre någon intensivvård.

Familjen hade planerat att åka ut och grilla på en holme i Ekoln. När de nått ett stycke från land bestämde de sig för att vända eftersom vågorna var högre än de trott. I samband med vändningen kantrade vattenskotern och alla fyra hamnade i vattnet.

- Vi vet ännu inte exakt vilken typ av vattenskoter de färdades på. Det finns enligt uppgift stora modeller som har plats för flera personer, säger Christer Nordström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!