16-åringar greps för barnvåldtäkt

Två 16-åriga pojkar greps för att ha våldtagit en yngre pojke på ett familjehem i Uppsala. Nu har de anhållits.

6 januari 2016 02:58

Våldtäkten anmäldes till polisen vid 20-tiden på tisdagskvällen efter att den utsatte pojken uppsökt Akademiska sjukhuset tillsammans med sin gode man.

-Han har blivit våldtagen på ett familjehem för ensamkommande flyktingbarn där han bor tillsammans med två 16-åringar, säger Kenneth Sundin, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

De två 16-åriga pojkarna greps misstänkta för våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och olaga tvång. Den yngre pojken har lämnat familjehemmet och vistas nu i stället hos sin gode man.

Under onsdagen har polisen hållit förhör med de två 16-åringarna som på eftermiddagen blev anhållna av åklagare. I övrigt är polisen mycket förtegen kring fallets omständigheter.

- Vi brukar normalt sätt vara återhållsamma med information i ärenden med så unga personer, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Vet du om flera personer har hörts i ärendet?

- Nej, det vet jag inte.

Vid 20-tiden på onsdagskvällen meddelade polisen att åklagaren beslutat att de båda 16-åringarna ska fortsätta vara anhållna. Under torsdagen väntas flera förhör med de misstänkta och ett antal andra personer som kan veta mer om ärendet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!