Tierpelever bjuder på resa i tiden

Totalt 115 elever medverkar i Centralskolans show i år. Tidsmaskin är temat och publiken får beskåda allt från grottmänniskor och cowboydueller till moderna dansnummer.

9 maj 2011 17:18

Den som vill se akustiska sånguppträdanden på samma scen som Michael Jacksons danssteg och dramatiska cowboydueller bör bege sig till Aspenskolans aula denna vecka för att se Centralskolans årliga show. En tidsmaskin har alltså inspirerat årets uppträdanden av de sammanlagt 115 eleverna som började öva redan i höstas.
– Det är rekord, så många elever har inte medverkat tidigare, och det är därför föreställningen är hela 1 timme och 45 minuter i år, säger musikläraren Kerstin Limér.

Eleverna bidrar inte bara med uppträdanden, de sköter även scentekniken, en del har själva tillverkat sina scenkostymer, och dessutom har särskolan bidragit genom att bygga en tidsmaskin. Totalt fem föreställningar ska eleverna, som går i allt från årskurs 3 till 9, uppträda i, varav den sista hålls på torsdag kväll för allmänheten. En som inte verkar nervös över att stå på scen är 14-åriga Joakim Kolerud som uppträder som kyckling.
– Det är roligt att få vara med och göra bort sig, förra året var jag också utklädd till fågel, då var jag kråka, säger han.

Även niondeklassarna Denise Järvi och Kajsa Mohlén är rutinerade i sammanhanget.
– Det är fjärde året vi är med, säger Denise som tidigare år synts uppträda som både Rosa Pantern och som bebis.

I år smyger hon omkring på scen utklädd till grottmänniska tillsammans med Kajsa, som gillar årets tema trots att har de har fått utstå en del kommentarer bakom kulisserna.
– Några av de yngre eleverna har sagt att vi luktar som grottmänniskor, men jag hoppas att de menade dräkterna, säger Kajsa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Astrid Iselidh