Storbrand förstörde sportbutik

En sportbutik totalförstördes i en brand tidigt på fredagsmorgonen. För en vecka sedan brann det i samma byggnad.

25 mars 2016 04:31

Strax innan klockan fyra på morgonen larmades räddningstjänsten till branden i  Melins Cykel och sport på Brädgårdsgatan i Tierp.

Räddningstjänsten sände inledningsvis enheter från tre stationer för att släcka branden. När styrkorna anlände var branden redan fullt utvecklad och förstärkning med fler brandstyrkor larmades. Ett 20-tal brandmän bekämpade elden under morgontimmarna.

Sportbutiken består av två sammanbyggda byggnader. Polisen uppger att hela anläggningen är utom räddning och man misstänker att branden är anlagd. 

 Vi har inlett en utredning om misstänkt mordbrand, säger Henrik Öhman, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

Så sent som för en knapp vecka sedan började det brinna i en yttervägg i samma byggnad. Eldsvådan kunde släckas men ingen naturlig brandorsak kunde fastställas. 

Vid 6.30-tiden var byggnaden så gott som nedbrunnen. Räddningsstyrkorna drogs efterhand tillbaka från platsen och vid 9.30 fanns personal från Tierp och Söderfors kvar för eftersläckning, som bedöms fortsätta under hela förmiddagen.

Vid 15.30-tiden på eftermiddagen meddelade Uppsalapolisens presstalesperson Christer Nordström att området kring branden har spärrats av och att en teknisk undersökning kommer att genomföras på platsen framöver i syfte att hitta orsaken till branden.

Branden tros ha börjat vid entrén till butiken. Inga personer har kommit till skada. Enligt Sveriges Radio Uppland ska en flaska med brännbar vätska hittats av polis på plats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!