Luftburen show på Centralskolan

Mikael Rickfors Jag ska köpa vingar för pengarna dånar ur högtalarna när ridån går upp för Centralskolans stora show, den här gången utformad som en flygresa jorden runt med Central Air.

23 maj 2007 19:17
Redan i foajén möter flygplatspersonalen och före take off blir det förstås säkerhetskontroll. Sedan går det undan när numren avlöser varann i reafart. Men så har också fyra timmars material bantats ned till mindre än hälften.

Centralskolans elever sköter allt själva, inklusive ljud och ljus. Och alla som vill har fått vara med, från förskolan till nian. Det handlar om ett hundratal engagerade elever.
- Flygvärdinnorna har till och med sytt sina egna hattar, berättar musikläraren Kerstin Limer, som har fungerat som koordinator och stöd och som gör sin sjunde show i år.
I ett halvår har eleverna repeterat showens musik-, dans- och dramanummer. På sin fritid.
- Men det här är den roligaste veckan på hela året, för även om man har hunnit bli bara så trött på låtarna och dansen och alltihop så är det jättekul nu när man ser att jobbet ger resultat, säger Jannike Linde från Månkarbo som går i åttan och är en av solisterna.

Kommunens alla skolor har fått boka "flygbiljetter", men evenemanget är så populärt att platserna inte räckt åt alla trots fyra skolföreställningar. Allmänheten, som får chansen att resa i kväll, köper biljett vid incheckningen. Och den som saknar pass kan få ett tillfälligt, utställt av passpolisen på plats.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann Svalander