Luciamorgon med premiärvals

Centralskolans lussefirande i fyllde Borgenkyrkan i Tierp två gånger om på tisdagsmorgonen och bjöd både välkända och en helt nyskriven julvisa.

13 december 2011 10:36

Nästan hälften av alla skolans alla i årskurserna 6-9, ungefär 70-75 elever, framträdde med lucia i spetsen omgiven av tärnor, tomtar och stjärngossar.
– De sköter allt själva, spelar piano, synt, bas, gitarr och trummor, håller ordning på programmet och ljudteknik.

Det säger skolans musiklärare Kerstin Limér, som själv har en stor roll som kompositör, med sex egna låtar i morgonens program.
– Jag saknade nya julvisor, säger hon om varför hon för sådär 15 år sedan började skriva egen julmusik. Många av hennes melodier har hunnit bli klassiker i alla fall bland sjungande ungdomar i Tierp, till exempel Stjärna klar, även känd bland annat som När skymningen faller över stan.

Vid årets luciamorgon var det världspremiär för hennes nyskrivna Vals i juletid. Därutöver framfördes en fin blandning sånger med julstämning, lite tomtedans och som extra krydda en rivig rap-version av Staffansvisan.
– Den vet jag inte vem som gjort, men jag har hämtat den från södra Sverige, säger Kerstin Limér.
På hennes notpapper hamnar även andra melodier än de julstämda som hördes denna morgon, men i vintertid vaknar en av hennes särskilda drömmar.
– Jag skulle vilja spela in en julskiva från Tierp, här finns ju så många körer, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Badner