LeifRogerZ laddar för skolbalen

Centralskolan i Tierp har lagom till årets bal för niorna fått ett eget dansband. Nu repar LeifRogerZ så mycket tiden medger för att vara redo sätta fart på dansgolvet.

2 juni 2012 10:55

LeifRogerZ består av både elever och lärare och initiativet kommer från musiklärarna Kerstin Limér och Roger Lilja.

Vid balen för två år sedan spelade ett lärarband. Till årets bal räckte antalet spelsugna och -kunniga lärare inte till och det födde idén att fråga eleverna.
– Vi ska ha kul och repeterar för fullt, säger Kerstin Limér, bland instrument, sladdar och mikrofonstativ i skolans musikrum.
– Alla spelar rock och pop, men ingen sysslar direkt med dansbandsmusik, säger hon om de medverkande elevernas högst varierande musikbakgrund.
– Dansband kanske inte gillas av alla, men man blir glad av det, musiken är taktfast och det går inte att låta bli att dansa, säger hon.

Till balen övar LeifRogerZ in ett tjugotal låtar med dansvänliga klassiker. Träning blir det också för skolans övriga elever som ska få träna på sina danssteg. Men musikerna i LeifRogerZ som även brukar märkas i dansens virvlar, tror att de också skulle behöva finnas med nedanför scen.
– Det kommer att bli tomt utan oss på dansgolvet. Första låten borde vi egentligen också dansa, det måste ju bli fart, säger Gustav Björk som är sångare och pianist.

Balen, dit även Aspenskolans nior är inbjudna, äger rum i Möbeln den 11 juni. För ljudet svarar Tirvan Ali och Anton Persson som också är avgångsnior på Centralskolan. Den sistnämnde är även kvällens diskjockey när dansbandet spelat klart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Badner