Lärarens låtar blev en julmusikal

På söndagen är det premiär för julmusikalen Stjärna klar i Borgenkyrkan i Tierp. 60 personer i åldrarna 6 till 66 år deltar i musikalen som innehåller allt från pepparkaksbak till Jesu födelse.

30 november 2012 11:19

Musikalen Stjärna klar har fått sitt namn efter en av musikalens sånger som har komponerats av Kerstin Limér, som till vardags är musiklärare på Centralskolan. Hon har komponerat musikalens samtliga låtar.
– Ungefär som Björn och Benny skrev en musikal av ABBA:s musik har jag skrivit en musikal av en massa jullåtar som jag hade, säger Kestin Limér.

Tillsammans med Elisabeth Jörtsö leder hon körerna, solisterna, skådespelarna och instrumentalisterna som medverkar i uppsättningen. Strax före framträdandet på söndag ska Borgenkyrkans kör sjunga traditionella adventssånger. Men i musikalen snabbspolar man i tiden ända fram till julafton.

Två som ser mycket fram emot premiären är femteklassarna Isac Björkholm och Ebba Noremo som bland annat spelar kusiner i musikalen.
– Jag ska vara barn och får, och sjunga i luciatåget, säger Isac Björkholm.

Han går på teater på måndagar, så han är van att stå på scen. Men en musikal har han aldrig varit med i tidigare. Ebba Noremo, som även hon ska spela barn, får och sjunga i luciatåget, ska dessutom sjunga solosång som tomtenisse. De ska båda delta i tomtejakten, och Ebba Noremo är en van tomtejägare.
– Jag åker på tomtejakt varje år. Klockan 12 på natten dagen innan julafton åker man ut med ficklampa och letar efter tomten i skogen. Det är kul och spännande, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Astrid Iselidh