Just Dance avgjordes

Just Dance, Tierps svar på TV:s Let´s Dance, avgjordes sent på lördagskvällen.

8 mars 2014 12:46

Finalen avgjordes på Möbeln i Tierp. Det blev paret Maria Hallengren och Mats Larsson som vann den spännande tävlingen mycket knappt före Kerstin Limér och Magnus Johansson.

– Det känns jätteroligt. Det har varit kul att träffas hela gänget, sade Maria Hallengren.

Tävlingen var mycket jämn. Vinnarparet fick samma poäng från juryn som paret Limér och Johansson. Men även publiken röstade och det genom att lägga pengar på de olika paren. Och det avgjorde till Hallengrens och Larssons fördel. De insamlade pengarna skänktes.

– Vi hade bestämt att ge pengarna till någon lokal förening om vi vann. Eftersom det var Kvinnodagen gav vi pengarna till kvinnojouren Liljan i Tierp.

Du var skadad. Hur gick det då att dansa?

– Jag fick en bristning i vaden när vi tränade bugg. Vi kunde inte träna alls den sista veckan och jag kunde inte ta ut svängarna och belasta benet som jag ville.

Salsa var den andra dansen. Kunde ni salsa sedan tidigare?

– Nej, vi hade bara övat det i fyra timmar med en instruktör, men det räckte. Lite bugg kunde både Mats och jag sedan tidigare. Vi har gått en buggkurs båda två. Mats blev också bättre på bugg under Just Dance genom att ta kortare steg. Det satt bra, men bugg måste man öva mycket på, annars glömmer man turerna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Gunnarsson