Hundraåringen som kom till Tierp

I veckan framför elever från Centralskolan en teaterföreställning med sång och dans. Medverkande lovar besökarna skratt och tårar.

26 maj 2015 09:16

En grupp elever på Centralkolan sätter nu upp teaterföreställningen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann har hittats i Tierp". Uppsättningen tar avstamp i den storsäljande romanen av Jonas Johansson från 2009, men som titeln vittnar om har eleverna byggt vidare på berättelsen och förlagt den till Tierp.

– Alla inspirerar alla. Vi förbättrar repliker och framträdandet hela tiden, så det är jätteroligt att jobba tillsammans, säger 16-åriga Amir Joma som spelar 100-åringen.

Totalt deltar ett 40-tal elever från klasserna 4-9 i föreställningen som även innehåller flera sång- och dansnummer.

– Det är första gången som jag är med i en sån här föreställning, men jag har sjungit och dansat sedan jag var liten så det känns naturligt, säger Joyce Eriksson som även har en skådespelarroll.

Det är det 15:e och sista året som elever från Centralskolan sätter upp en musik- och teaterföreställning.

– Tiderna förändras och det känns som att det är dags att göra någonting nytt. Nästa år tänkte vi göra en film istället. Sen får vi se vad vi vill göra längre fram. Men den här föreställningen kommer bli fantastisk. Eleverna har lärt sig så mycket och sköter nästan allt själva nu, säger Kerstin Limér som är musiklärare och leder gruppen.

Under veckan kommer föreställningen att spelas upp inför skolklasser i Tierp och på torsdag, den 28 maj, blir det en kvällsföreställning för allmänheten klockan 18.30 i Aspenskolans aula.

– Besökarna kommer få skratta och kanske fälla några tårar, säger Amir Joma.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Staffan Axelsson