Guldmedaljör med kpist

Gunder Svensson, Tierp-Tolfta Skytteförening och årets eldsjäl i Tierps kommun, som krönt 2014 med att bli guldmedaljör i veteran-klassen vid helgens kpist-SM i Norrköping.

25 augusti 2014 20:23

Hur gick skyttet?

– Det var konstant regn, grått, mörkt och svårskjutet. Regnet stänkte på skytteglaset men som tur var hade jag en putsduk i fickan. Jag hade med 291 poäng dagens högsta poäng och blev direktplacerad på tavla ett i finalen. När jag såg min sista tia i kikaren kändes det klart och jag vann med två poäng före tvåan.

Vad har du för tidigare SM-meriter?

– Jag tog guld för tio år sedan, har kommit tvåa tre gånger och har flera fjärde- och sjätteplatser. Jag har nästan alltid kommit till final.

Vad väntar närmast på tävlingsfronten?

– Jag är med som ledare när fyra av klubbens killar ska i väg till skol-SM i Skövde i september för att tävla på korthållsbana.

... och för klubbens del?

– Just nu jobbar vi med Upplands Idrottsförbund och Tierps kommun för att kunna skaffa elektroniska måltavlor för luftskyttet. En sådan utrustning betyder mycket för ungdomsverksamheten. Förbundet har lovat bidra med halva kostnaden och själv har jag skänkt 10 000 kronor av det jag fick genom eldsjälsutmärkelsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Badner