"Det kommer att bli mycket glädje"

Centralskolans årliga vårshow i Tierp utspelar sig detta år på ett hotell där det kommer att bjudas på färgsprakande sång, dans och teater.

22 maj 2012 18:16

På torsdag kväll spelar de upp sin föreställning för allmänheten.

I Aspenskolans aula är ett 80-tal elever samlade i årskurs 4–9 från Centralskolan. Det är dags för dagens andra genrep på vårshowen. Kerstin Limér, musiklärare och projektledare för showen hjälper eleverna med att organisera sin föreställning.
– Jag är med som en mentor, men eleverna har hittat på showen själva och de sköter ljud, ljus och rekvisita.

Flera av eleverna som uppträder har varit med i tidigare vårshower, men flera har aldrig stått på en scen förut.
– Många vill också vara med men inte stå på scenen. Vi är en tajt grupp och har väldigt roligt ihop. Ända sedan september förra året har eleverna övat på sina egna nummer och nu sista veckan jobbar vi med att sätta ihop alla nummer till en helhet.

Joakim Kolerud, 15 år har varit med i flera tidigare vårshower. Nu ska han spela en äldre herre och han kommer att vara en bakgrundsfigur i de flesta nummer.
– Det har gått bra med showen. Men framför allt är det kul att träffa så mycket folk, det kommer bli mycket glädje under föreställningen.
Malin Fritzon, 15 år, är med i showen för andra året. Hon är utklädd till en städerska och berättar att hon kommer att vara inblandad i lite romantiska scener.
– Showen handlar om hur det går till på ett hotell, det kommer att vara kaos, underhållning och romantik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lisa Gidlöf