Dags för vårshowspremiär

80 elever i Centralskolan i Tierp har ledigt från undervisningen denna vecka. Men de får jobba hårt ändå. På onsdagen är det nämligen världspremiär för skolans årliga vårshow och repetitionerna kräver mycken tid.

12 maj 2009 09:01
Aulan ger ett minst sagt kaotiskt intryck när den ena scenen efter den andra skall repeteras. Regissören och skolans musiklärare Kerstin Limér ser dock inte stressad utan verkar ha läget under kontroll. Slutscenen med Gabriellas sång sjungen av Cecilia Emilsson sitter bra.

Showen är inriktad på sång och dans och mindre sketcher. Årets tema är sjukvård och det sjungs och dansas i läkarrockar och rullstolar. Det märkliga med denna show är att elever från alla årsklasser deltar, från förstagluttare ända upp till nian. I år är det nionde året. Och några har, som Lydia Nyberg, har varit med alla åren.
- Det fungerar bra med att vi har elever från alla årskurser. Många återkommer ju varje år. Det blir en vana.
- Eleverna gör allt själva, de svarar för rekvisita, rökmaskin, de har gjort danserna själva, allt, även ljud och ljus svarar de för, säger Kerstin Limér. Det blir fem föreställningar, först för elever och sedan för anhöriga och andra.

Frida Eriksson från Månkarbo går sista året och tillhör dem som skapat dans.
- Jag både sjunger och dansar. Vi har gjort något där vi har yngre elever dom dansar bakom oss. Vi har hållit på hela året på eftermiddagarna men nu får vi hålla på en hel vecka hela tiden. Jag har varit med i fyra år nu. Förra året hade vi Tierp som tema och året dessförinnan flygplan.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peo Österholm