Bygglov fixade musikoasen

8 februari 1916 11:27

Kerstin Limér är både musiklärare och kompositör. Hon drömde i många år om ett litet hus i trädgården för skapande arbete. Så hon kontaktade TV4-programmet Bygglov – och nu är drömmen sann.

– Jag är jätteglad. Det är underbart. Jag har bott här i 30 år, men det har aldrig blivit av att bygga någon trädgårdsoas. Jag har bara haft en stor gräsmatta, säger Kerstin Limér.

Hon är musiklärare på Centralskolan i Tierp. Hon är även kompositör. En populärt stycke av henne är julsången ”Stjärna klar”.

– Jag hade mina önskemål, men jag fick inte lägga mig i hur huset skulle byggas. Man måste våga släppa kontrollen och det var inte lätt för mig som är lärare och van att styra och leda, säger Kerstin Limér.

– Jag sade att jag behövde en oas, ett ställe där jag kan komponera musik.

Hon kontaktade TV4 genom det anmälningsformulär som finns på programmets hemsida. Chansen att Bygglov skulle komma bedömde Kerstins sambo Anders Viklund som lika liten som chansen att vinna stort på en lott. Men efter några månader stod Bygglovs snickare Mats Carlsson och Willy Björkman i trädgården och satte igång. Med sig hade de arkitekten Lotta Lindgren.

– Hon är också musiker, så hon förstod mitt önskemål, säger Kerstin Limér.

Två av Kersins tre söner komponerar också musik, så man kan anta att huset kommer att bli flitigt utnyttjat.

Vanligtvis tar sig Bygglov an renoveringsobjekt, men i det här fallet byggde man upp ett hus från grunden. Det tog fyra dagar i somras. Huset har plats för ett piano och är luftigt med stora glas, som en ”oas” i trädgården bör ha.

Hur det ser ut invändigt?

Ja, den som vill veta det får titta på Bygglov som sänds i TV4 i kväll, tisdag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Gunnarsson