Ordfestival med mosaiktema

Författarbesök och författarkafé är några inslag i årets upplaga av Ordfestivalen.

17 oktober 2016 17:36

Anneli Eriksson från Studieförbundet Vuxenskolan ingår i Östhammars litteraturförenings arbetsgrupp kring Ordfestivalen:

– Vi har redan haft både bokkafé och poesikafé och så är två utställningar i gång, en på Handgjort på Drottninggatan och en i SKB:s utställningslokal på Norra Tullportsgatan. Själva Ordfestivalen äger rum på lördag och då kommer författarna Duraid al-Khamisi, Susanna Alakoski, Katarina Gäddnäs och Claes Andersson, berättar Anneli Eriksson.

– Dessutom har vi en litterär gudstjänst på söndag med Katarina Gäddnäs och författarkafé med vår lokala författare Anna E Wahlgren på Angelicas Mat & Bageri.

Ordfestivalen arrangeras för trettonde året i rad, är det några ändringar i programmet jämfört med tidigare år?

– Vi gör ett uppehåll med poesigatan i år, till förmån för poesikaféet. Nytt är också minglet vi ska ha på Glenn Miller på lördagskvällen då flera av författarna kommer att medverka.

Varje år brukar ha ett speciellt tema, är det så även i år?

– Ja, årets tema är mosaik. Det temat kom vi på redan i december förra året och det är ofta så vi gör, att vi först kommer på ett tema och därefter börjar jakten på författare som kan kopplas till det.

Fotnot: Ordfestivalen äger rum i Equmeniakyrkan i Östhammar på lördag, den 22 oktober, med start kl 13.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingela Söderman