Kulturdagar börjar ta form

Det blir som bekant ingen musikfestival i Östhammar i sommar, men väl Källörs kulturdagar i början av juli.

16 maj 1916 11:56

Bygdegårdsföreningen societetshuset Källör har fått 55 000 kronor i bidrag från kultur- och fritidsförvaltningen för att genomföra ett femdagars kulturprogram "i Festival Östhammars anda". Den 6 till 10 juli är det meningen att Källör och Sjötorget i Östhammar ska fyllas med aktiviteter. Satsningen kan ske tack vare ideellt arbete i föreningen, men det ekonomiska stödet från kultur- och fritidsförvaltningen var avgörande.

– Vi blev jätteglada för det här bidraget. Vi har gjort ett preliminärt program, även om det kan bli en del förändringar, säger Anita Skallus i föreningens aktivitetsgrupp.

Vid invigningen onsdag 6 juli ska Östhammars storband spela, förmodligen inne på Källör. Kultur- och fritidschef Lena Hellström har bjudits in som välkomsttalare och om allt går som aktivitetsgruppen hoppas kommer kommunalrådet Jacob Spangenberg (C) att sjunga några låtar tillsammans med storbandet.

Programmet fortsätter på torsdagen med slagverksgruppen Kibom. En ståuppartist ska också uppträda. På fredagen blir det en familjedag på Sjötorget, med barnteater, uppträdande av trollkarl och gycklare samt allsång under ledning av Lill-Bength Erixons band. För fredagens familjeaktiviteter gäller fri entré.

– Vi och kommunen bjuder på det. Vi ska även försöka samarbeta med andra föreningar och företag, och hoppas att restaurangerna på Sjötorget har öppet också, säger Anita Skallus.

På lördag 9 juli blir det countrykväll på Källör, med Matt Gunn på scenen, och på söndagen bjuder skådespelaren Tomas Laustiola på poesi i samband med Afternoon tea. Kulturdagarna avslutas med att Lady Singers uppträder på söndagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Josef Nylén