Ett storslaget knutmassofirande

Knutmassofirandet i Gimo pågår för fullt och Bruksgatan är fylld av stora ekipage och utklädda ortsbor.

13 januari 2014 09:40

Det är många som har tagit sig ut i kylan för att beskåda Gimos traditionella knutmassofest och blickarna riktas mot de ambitiösa ekipagen.

Ett av ekipagen som tågar fram på Bruksgatan är Algatangänget med sitt upplysta Barna Hedenhös-tält. De kom på idén i samband med årets julkalender Barna Hedenhös.
– Knutmasso betyder allt för Gimo! säger en glad Micke Höglund från Algatangänget.

Korsbrogängets vikingaskepp är ett av de större ekipagen i firandet, där både yngre och äldre vikingar styr skutan. Urban Karlsson berättar att de började bygga skeppet i mellandagarna.
– Det tog runt två veckor att bygga skeppet, vi hjälptes åt allihopa. Det viktigaste är inte att vinna tävlingen utan att få många imponerade blickar från publiken, säger han.

GIG, Gimos innegäng, är utklädda till stora pandor. Caroline Andersson från gänget uppskattar att det är så många ekipage i årets knutmassofest.
– Det är många yngre som kommit fram i år, det är roligt. Knutmasso är så kul, det är det här man ser fram emot hela året. Stämningen är på topp, säger hon och drar vidare med sina pandakompisar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!