Ungdomar hyllas

Under Knivsta kommuns nationaldagsfirande i samband med Husaby marknad 6 juni kommer sex Knivstaungdomar att hyllas för sina framstående insatser inom olika idrotter.

2 juni 1916 17:29

Dessa är Josefin Bouveng, ishockey, Sverre Lindell, freeskiing, Elsa Hemmingsson, cheerleading, Silje Öster Forsberg, luftgevärsskytte, Ellinor Meyer, basket och Emil Glad, judo.

Enligt ett pressmeddelande från Knivsta kommun får Josefin Bouveng utmärkelsen för sina utmärkta resultat i ishockey. Bland meriterna märks särskilt guldet från Ungdoms-OS i Lillehammer 2016 .

Sverre Lindell får utmärkelsen för sina fina framgångar inom freeskiing. Han har vunnit två SM-silver i ungdomsklassen i grenarna Half-Pipe och Slopestyle och siktar på att fortsätta sin utveckling som skidåkare på riksidrottsgymnasiet i freeskiing i Malung.

Elsa Hemmingsson får utmärkelsen för sina framgångar inom cheerleading. Hon har vunnit både silver och guld i SM och har dessutom engagerat sig som tränare.

Silje Öster Forsberg får utmärkelsen för sina fina insatser inom luftgevärsskytte. Hon har tävlat både i Sverige och utomlands och lägger ner mycket tid och engagemang på att utvecklas i sitt idrottande.

Ellinor Meyer får utmärkelsen för sina utmärkta resultat i basket. Hon är Knivstas första landslagsspelare, har en stor träningsflit och är en fin förebild för yngre basketspelare i rollen som ungdomstränare.

Emil Glad får utmärkelsen för sina utmärkta resultat i judo. Som yngst i sin viktklass lyckades han ta sig hela vägen till final i SM och bärga en fin silvermedalj. Allt enligt Knivsta kommuns motiveringar till utmärkelsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sigtunabygden.se