Skoter kantrade - fyra i vattnet

Barn och vuxna hamnade i vattnet vid en vattenskoterolycka. Samtliga till sjukhus.

23 april 2015 14:05

Det var vid 12.51 som polis, sjöräddningshelikopter och räddningsstyrkor från Uppsala och Knivsta larmades till Kungshamn vid i Ekoln i Knivsta kommun. Detta sedan en vattenskoter kantrat och fyra personer hamnat i vattnet.

Enligt vakthavande befäl vid Uppsala ska två av de inblandade personerna vara mindre barn.

- En man, kvinna och deras två barn var ute och åkte vattenskoter när den kantrade. Vad jag vet just nu är att de är rejält nedkylda.

Enligt Lars Nilsson, flygräddningsledare vid sjöräddningscentralen, var ett av barnens tillstånd mycket allvarligt när han räddades urt vattnet. Det skriver Aftonbladet.

 - En liten pojke är medvetslös och livshotande skadad, säger Lars Nilsson, flygräddningsledare på Sjöräddningcentralen, till tidningen.

Räddningstjänsten i Knivsta berättar för UNT att samtliga av de inblandade personerna är förda till sjukhus.

- Ambulansen hade redan hämtat upp två personer ur vattnet när vi kom på plats. Alla fyra är förda till Akademiska sjukhuset, säger Henrik Lindström, pressbefäl på Brandkåren Attunda.

Akademiska sjukhuset uppger att två av personerna är allvarligt skadade. Barnen vårdas på intensivvårdsavdelningen på sjukhuset. Mannen och kvinnan, båda i 30-årsåldern, ska vara lindrigt skadade.

Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen, säger på torsdagskvällen att orsaken bakom olyckan är oklar.

- Vi vet inte hur det här har gått till, utan kommer att förhöra mannen och kvinnan när det är möjligt, säger Christer Nordström.

Har du bilder?  Vet du mer om händelsen? Tipsa oss på 72018@unt.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!