Hela världen snackar om polisen i bikini

Mikaela Kellner är polisen från Knivsta och Uppsala som det senaste dygnet blivit nedringd av media. Endast i klädd en bikini fångade Mikaela Kellner en mobiltjuv i flykten – och sedan blev hon uppmärksammad över hela världen.

29 juli 1916 10:09

– Jag är lite chockad faktiskt att det har blivit så himla stort. I natt ringde de från USA, Kanada och Brasilien. Jag fick just ett meddelande från en vän i Kina som sett bilden och från en annan som läst om mig i en tidning i Australien, berättar Mikaela Kellner för Knivstabygden.

Det var i onsdags som Mikaela Kellner grep en tjuv i flykten och lade ned honom på marken. Mikaela arbetar som polis i Stockholm, men är uppväxt i Knivsta och gick på gymnasiet i Uppsala.

Ingripandet i sig var inte särskilt dramatiskt, men Mikaela Kellner hade endast en bikini på sig. Lite "småchockad" tog en vän en bild av henne efter ingripandet. Bilden på Mikaela Kellner i bikini och den misstänkta tjuven nedanför lades ut på Instagram – och vid 12 i går ringde Aftonbladet. Sedan har telefonen pipit och ringt i ett.

– Hade jag vetat att det skulle bli så här stort hade jag kanske inte lagt upp bilden, säger hon i efterhand.

Reaktionerna på ingripandet har varit många, mestadels positiva, men Mikaela Kellner har också fått negativa kommentarer.

– Jag har fått extremt mycket positiva kommentarer, men mycket negativa också tyvärr. Jag skulle vilja svara, men det blir så mycket pajkastning, säger hon.

– Jag råkade säga till den första journalisten att det var en utländsk kille och då är jag plötsligt rasist. Men jag är så långt från rasist som man kan komma. Min pappa kom hit som papperslös flykting. Sedan är det andra som sympatiserar med mig för att "jag är rasist" och det gör mig jättearg.

Redan som skolbarn i Knivsta drömde Mikaela Kellner om att att bli polis. Hon minns med värme hennes pappas reaktion på drömmarna.

– Jag kommer ihåg att min pappa sa: "Vad ska de med en liten polis som du till?"

Då vägde Mikaela Kellner bara 45 kilo. Sedan hon börjat träna mer är hennes vikt nu 55 kilo och hon är 165 centimeter lång. Vad pappa hade sagt om bilden vet hon inte. Han är inte i livet längre.

– Han tyckte jag var liten och späd, men jag är inte så späd längre, säger hon kärleksfullt.

Kan du inte komma tillbaka till Knivsta och jobba som polis här?

– Nja, nej, jag trivs bra här i Stockholm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!