Maskerad man försökte bränna inne en familj

Tidigt i lördags morse var det någon som försökte bränna inne en familj i Knivsta. Mannen som tände på sägs ha burit mask och eventuellt en peruk.

4 april 1916 11:59

När UNT besöker familjen under måndagsförmiddagen syns fortfarande tydliga spår efter branden inne i husvagnen och det luktar rök om allt. Utanför på marken ligger sönderbrända kläder.

Familjens tolvåriga dotter var lyckligtvis ute på toaletten då branden startade. Hon kunde ropa på de andra så att de vaknade.

UNT har tidigare skrivit om Adrian Florin Mihai, Knivstas mest kände EU-migrant som med hjälp av bland andra Knivstabon Jonas Pettersson har fått fast anställning på en hästklinik.

– Adrian, som börjar sitt arbete klockan fem på morgonen, var på jobbet när branden startade. Hustrun Carmen låg och sov i husvagnen när branden startade, säger Jonas Pettersson som översätter det familjen berättar.

I husvagnen intill sov farföräldrarna.

– Hans pappa och Carmen släckte branden från varsitt håll med hjälp av vatten från vattenflaskor, och tyger. De fick brännblåsor i händerna, men ingen skadades allvarligt, säger Jonas Pettersson.

När UNT besöker dem visar Carmen Mihai husvagnen. På utsidan syns sot kring en ventil där en man vid 5.30 i lördags morse sågs kasta in brinnande material. Innanför ventilen fanns en garderob full med kläder.

– Mannen sprang från platsen. Ute på gatan stod en bil och väntade på honom, säger Jonas Pettersson som uppger att familjen var mycket chockad på lördagen.

Natten efter branden betalade han därför ett hotellrum åt dem.

Polisen tog under helgen upp en anmälan och på måndagsmorgonen var de på plats för att göra en teknisk undersökning.

Mannen som tände på hade långt ljust hår eller peruk, och bar troligtvis lösskägg. Han var ganska lång och mörkt klädd. Han försvann i en mörk bil.

Polisen har i dagsläget ingen misstänkt för brottet.

– Polisen misstänker att det är en anlagd brand. Just nu pågår en förundersökning och i nuläget finns ingen misstänkt för brottet, säger Christer Nordström, vid polisen i Uppsala.

Knivsta är en trygg kommun, men under de senaste veckorna har det skett fler brott här. Bland annat blev en kvinna nyligen överfallen och våldtagen. Många Knivstabor har reagerat starkt på händelserna och på torsdag kväll klockan 19 arrangeras därför en promenad för trygghet genom Knivsta.

– Vi kräver att Knivsta ska vara fritt från våld och tryggt för alla. Därför uppmanar vi alla som tror på trygghet och sammanhållning att komma till kommunhuset på torsdag och vara med på promenaden, säger Lisa Bengtsson, från nätverket Tillsammans för Knivsta som arrangerar promenaden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!