Tio nya jobb när Adlibris expanderar

Internetbaserade bokhandeln Adlibris öppnar inom kort utbyggd kundservice för den svenska marknaden i bokgrossisten Seeligs tidigare kontor i Företagsparken.

11 mars 2015 10:56

Inflyttning beräknas ske i slutet av den här månaden, och just nu rekryteras tio nya medarbetare.

- Vi förstärker alltså den redan befintliga kundservicen i Morgongåva som är ganska trångbodd i lokaler vid järnvägen. När vi kommit i gång i de nya och fräscha lokalerna skall vi vara 30 medarbetare som svarar för kundsupport via mejl och telefon, säger kundservicechef Linda Blank.

Total finns utrymme för 40 kontorsplatser i den renoverade byggnaden. Just nu lägger hantverkarna sista handen vid renoveringen, bland annat nya golvmattor i entrén.

Seelig lämnade år 2008 Morgongåva och flyttade till nybyggda anläggningar i Falun. Sedan dess har kontorslokalerna utmed Tjusarevägen stått tomma. Svenska kyrkans församling i Vittinge övervägde vid ett tillfälle att hyra dem för sin öppna verksamhet, men så blev det alltså inte, den hamnade i stället i lokaler i Centrumhuset.

Adlibris är Nordens största internetbokhandel med för närvarande omkring 100 anställda. Vid leveranstoppar tar man in flera tiotals tillfälliga medarbetare.

– Här i Morgongåva kommer vi att sköta om den svenska kundservicen. I dag delas den mellan vårt huvudkontor på Sveavägen i Stockholm och Morgongåva. Däremot blir den norska och finska kundservicen kvar på Sveavägen.

Flyttar någon av nuvarande personalen på Sveavägen med till Morgongåva?

- Nej, det är därför vi rekryterar tio nya medarbetare, uppger Linda Blank.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!