Stipendium firade tio år

Sjätteklassaren Ebba Günther har tilldelats stipendiet som i år för tionde gången delas ut till en Morgongåvaelev som både är ambitiös och är en bra kompis.

9 juni 1916 13:46

Att låta alla vara med och vara snäll. Det är de viktigaste råden som Ebba Günther, sjätteklassare i Morgongåva skola, ger till den som vill vara en bra kompis. Själv är hon det. Därför utsågs hon i år till mottagare av stipendiet som för tionde gången delas ut till minne av tidigare Morgongåvaeleven Marcus Rimskog, som tragiskt gick bort i en olycka för nio år sedan.

– Det känns jättebra att få priset. Det är kul att andra tycker att man är bra, jag menar, det finns jättemånga andra som också skulle kunna ha fått priset, säger Ebba Günther ödmjukt.

Stipendiet, som delas ut till en elev på skolan som både är ambitiös och är en bra kompis på skoltid, är instiftat av Charlotte Wall tillsammans med Marcus föräldrar Lasse Björn och Helen Rimskog.

– Den korta tid som vår son fick gå i skolan så var han en sådan kille, även på dagis och fritids var det så. Så för vår del känns det bra att få äran att dela ut ett stipendium med de kriterierna, säger Lasse Björn.

Ebba Günther tog emot stipendiet, som är på 1000 kronor, vid skolavslutningsceremonin i Vittinge kyrka på torsdagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Eriksson