Klart: Nu är vägen invigd

Tal, servering, sång - och premiärtur med buss bjöds när nya 56:an invigdes. ”Skönt att slippa trängas med långtradarna framöver” säger Hebybon Ingvar Hermansson.

28 oktober 2016 15:55

Trots att Tärnsjö hade ”egen” alternativ invigning var Torget i Heby välbesökt när Trafikverket arrangerade officiell invigningsceremoni med fikaservering, nyskrivna Route 56 i musikskolans tappning och tal av bland annat vikarierande landshövdingen Johan von Knorring. Landshövdingen var också den som via radiolänk gav klartecken att släppa fram trafiken på den nya vägen. En som hade lockats till torget var Runhällenbon Christer Hedlund.

– Jag har lite blandade känslor. Jag är glad åt den nya vägen men orolig över att vi i Runhällen blir av med bussförbindelserna, säger han.

Efter invigningsceremonin bjöds det premiärtur för allmänheten med två nära nog fullsatta bussar.

– Nyfikenhet lockade mig att åka med, och det jag sett av vägen är jag nöjd med, säger Elsie-Gun Hermansson som åkte premiärturen tillsammans med maken.

– Det blir skönt att slippa trängas med långtradarna framöver. Jag åker till Tärnsjö vecka på körövning och när jag åkte senast mötte jag fem långtradare efter varandra, säger Ingvar Hermansson.

Med på bussen fanns också Johan Wadman, trafikdirektör på UL, som omgående kunde ge något lugnande besked till Runhällenbon Christer Hedlund.

– Vi har beslutat att starta anropsstyrd trafik på samtliga turer från Runhällen till Heby. Resenärerna måste meddela senast två timmar innan och en taxi hämtar då vid Enåkers kyrka som sedan möter upp bussen vid 56:an, berättar UL-direktören.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!