Företagsparken i Morgongåva bygger ut för läkemedel

Företagsparken i Morgongåva planerar att bygga en ny lager- och distributionslokal till den senaste e-handelsraketen apotea.se.

30 januari 2014 13:42

Lokalen får en byggyta på 5.000 kvadratmeter och en högsta höjd på 9,5 meter. Höglagret ersätter de lokaler apotea nu har i parken.

Byggnaden, som fått bygglovet beviljat, placeras i den nordvästra delen av Företagsparken, i hörnet av Tjusarevägen/Fischers väg.

I en intervju i UNT för några månader sedan berättade apoteas vd Pär Svärdson om affärsidén: Snabba leveranser, fri frakt och låga priser.

Han var med och startade nätbokhandelsföretaget Adlibris för 15 år sedan. I UNT-intervjun sade han att marknaden för läkemedel är betydligt större än för böcker. Sedan starten har apotea också haft en kraftigare utveckling i alla avseenden jämfört med Adlibris under samma tidsperiod.

Expansionsplanerna betyder mycket för Heby kommun och Morgongåva samhälle. En orsak till att apotea väljer att växa i Morgongåva är de goda förbindelserna med fastighetsägaren, Företagsparken AB, som ägs av Anders Wall, samt den gynnsamma tillgången på kompetenta medarbetare.

– Den lokala arbetsförmedlingen gör ett fantastiskt jobb. Vi anställer gärna ungdomar och vår expansion har redan gett avtryck. Ungdomsarbetslösheten i Sala och Heby är klart lägre än genomsnittet för riket. I framtiden räknar apotea med att anställa apotekare så att också receptbelagda läkemedel kan expedieras, uppgav Pär Svärdson till UNT i höstas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!