Wärdshuset blir flyktingboende

Nu har Skokloster Wärdshus blivit flyktingboende. "Bra både för att folk får någonstans att bo och för Skokloster på lång sikt" säger värdshusets ägare Fredrik von Essen.

14 december 2015 13:42

Under helgen flyttade de första ensamkommande ungdomarna in i värdshuset i Skokloster. Kontraktet med företaget Nova Care AB som driver boendet skrevs så sent som i onsdags, och sen gick det undan.

– Nu bor det ungefär 25 ungdomar här, maxkapaciteten är 100 stycken, säger Nova Cares vd Benar Korshed.

Han berättar att det är just ensamkommande ungdomar som kommer att bo ute i Skokloster.

Värdshuset totalrenoverades så sent som i våras, men av personliga skäl blev Fredrik von Essen tvungen att avveckla konferensverksamheten i september.

– Nu får människor någonstans att bo och vi får inkomster som vi kan investera i Skoklosterhalvön.

Fredrik von Essen tittade först på möjligheterna att låta någon annan ta över konferensverksamheten, men eftersom det enligt honom inte är några större överskott från verksamheten var det svårt att hitta någon.

– Och jag kan inte låta det stå tomt. Pengarna vi får in kommer vi att lägga på att utveckla Skokloster, vi har planer på en äventyrsgolfbana, bostadshus, en badstrand och en cross-bana. Jag tror att det kommer bli väldigt bra i längden.

I och med att så många flyktingboenden och planerade flyktingboenden eldhärjats finns det en stor efterfrågan på lokaler, men bränderna har även fått andra konsekvenser.

– På grund av bränderna är det väldigt få försäkringsbolag som vill försäkra flyktingboenden, men i onsdags fick vi alltså klart med kontraktet, säger Fredrik von Essen.

.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joanna Korbutiak