Trolleriskola populärt på sportlovet

Trolleriskola visade sig vara en populär sportlovsaktivitet i Tierp. När Tierps kommun för första gången bjöd in barn och unga för att lära sig trolla fylldes kurserna snabbt.

22 februari 2011 19:00

Till tisdagens två trolleriskolor i Sveasalen kom totalt ett tjugotal barn för att få grundläggande nybörjartips i trolleri.

Trolleriartisten Magnus Vihagen har över 20 års erfarenhet, över 1 500 trollerilektioner och mer än 2 000 trollerishower med sig i bagaget - och sin stora trollerilåda. Sedan flera år tillbaka håller han i trollerikurser i Studiefrämjandet i Uppsalas regi och den här dagen ska han lära ut trick och konster för de förväntansfulla barnen.
– Jag började trolla när jag var i 6-årsåldern, då fick jag en trollerilåda i julklapp, på den vägen är det, berättar han.

Trolleritrix är alltid uppskattat. På fest, hemma eller i skolan. Det tycker barnen Ronja Wahlgren Eriksson och Amanda Björk, två av deltagarna. Det var de båda flickornas mammor som anmälde dem till trolleriskolan. Efter någon timme när de lärt sig några enkla, men uppskattade trix är de glada att de valde just den här sportlovsaktiviteten.
Reptricket, kritmiraklet, flygande trollstaven i flaskan... Barnen lär sig att enkelt lura publiken och få den mest uppmärksamme att börja fundera över hur de egentligen gjorde.
– Avslöja inte tricken för några, vädjar Magnus Vihagen.
– Jag berättade om ett trick för katten, svarar en liten kille.
– Ja, katten får man berätta för, replikerar trollerikonstnären Vihagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Bergström