Tierpslärare fick hedersomnämnande

Suzanne Chiverton, gymnasielärare i historia på Högbergskolan har fått ett hederspris i Emerichfondens tävling Skolornas fredspris.

18 mars 2012 09:12

– Tävlingen handlar om hur man jobbar på skolor för att bekämpa främlingsfientlighet, våld och mobbing. Högbergskolan fick priset för de resor till koncentrationsläger vi gör med elever i årskurs tre och för ett projekt jag har haft i en estetklass. Vi har läst historia i temaform inriktat på slaveriet och rasismens historia från 1500-talet till modern tid, berättar Suzanne Chiverton

Var går årets resa?
– Vi åker i väg till Auschwitz i Polen i slutet på april. Det är en frivillig resa för elever i årskurs tre och skolan betalar merparten. Jag var med förra året och arrangerar själva resan i år . Resorna är ett sett att göra historien levande för eleverna.

Vad betyder det att få ett hedersomnämnande?
– Det känns jätteroligt att vårt arbete uppmärksammas, även om det inte blev något penningpris. Jag och Paula Lundberg, en elev på Högbergsskolan, ska åka till Stockholm och delta i ett seminarium som bland annat handlar om att motverka främlingsfientlighet och våld. Vi ska också vara med på prisutdelningen där prins Carl Philip delar ut priserna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!