Tierp bygger ut va-nätet

10 miljoner kronor. Så mycket bygger Tierps kommun för närvarande ut vatten- och avloppsnätet för. Utbyggnaden av va-nätet har redan inletts och beräknas vara klar i vår.

25 november 2010 17:10

Ledningarna dras framför allt till motorparken Tierp Arena och den nya planerade vägkrogen vid E4:an.
– Fler fastighetsägare behöver kommunalt vatten och avlopp i Tierp. Avloppsvattnet leder vi från Flygfältet förbi trafikplatsen och in till Tierps köping. Dricksvattnet tar vi från vattenverket i Tierp och leder till Flygfältsområdet där motorstadion ligger. Det handlar om flera kilometer långa ledningar, säger Roger Rodin, va-chef i Tierps kommun.

Ett antal privata fastighetsägare som finns längs med den sträcka va-ledningarna byggs ut kan också dra nytta av satsningen.
– Det finns drygt tio fastighetsägare i det aktuella området som har eget avlopp men kommunalt vatten. Vi erbjuder dem att ansluta sig till kommunens va-nät nu när vi bygger ut nätet till motorstadion, säger Roger Rodin.

Tierps kommun investerar cirka 10 miljoner kronor i hela projektet. Senast en stor va-satsning gjordes i Tierp var år 2007. Då byggdes va-nätet ut med leningar från Örbyhus och Tobo till Tierp. Satsningen då omfattade cirka 32 miljoner kronor. Båda satsningarna är omfattande och leder till en kraftig utveckling av va-nätet i Tierps kommun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Bergström