Rivning av Grisslamacken inledd

I dag måndag inleddes rivningen av ödemacken och den tidigare vägkrogen i Grissla, Gryttjom, söder om Tierp. Det kunde ske sedan de sista formella hindren undanröjts för att kommunen skulle kunna riva de privatägda fastigheterna.

20 augusti 2012 14:48

– Det här har vi väntat på länge. Macken har varit en skamfläck, säger grannen Monica Ivarsson, som med egna ögon ville se husen falla för grävskopan.

Hon har bott i Grissla sedan mitten av 60-talet och sett bensinstationen och den intilliggande restaurangen från tiden när den var populär och välbesökt till det förfall den genomgått de senaste decennierna.
– Man är glad att inga barn har varit här och skadats i bråten, säger hon.

Tony Persson, tidigare planeringsingenjör på Tierps kommun, övervakade att rivningen, utförd av Fastighets & Saneringstjänst AB, gick rätt till.
– Allt miljöfarligt material ska vara borta. Det finns vissa frågetecken för marken, men där ska vi ta prover för analys.
– Det är skönt att vi äntligen kan riva. Det är aldrig bra med långa processer, säger han Med rivning och sanering blir platsen av med något lika oönskat som välkänt. Men kommunens kostnader för rivningen lär avsevärt överstiga markens värde. Och det återstår en sannolikt långdragen process för att kommunen ska få tillbaka åtminstone en del av sina utgifter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Frisberg/Anders Badner