Pendlare fick kulturupplevelse

Tisdagens Upptåg mellan Uppsala och Tierp med avgång 17.09 var sig inte likt. "Kultur ska vara gratis," sade en initiativtagare till Poesitåget.

7 maj 2013 21:37

Eftermiddagens Upptåg 17.09 från Uppsala till Tierp blev inte vad pendlarna hade väntat sig. Den annars stillsamma vagnen förvandlades till en kulturscen där musiker spelade och poeter läste texter.
- Vi vill att alla ska få ta del av kulturen. Det här är ett sätt att få människor intresserade, säger Anisur Rahman som är en av initiativtagarna.

Han menar att musik och kultur bygger broar mellan människor. Anisur Rahman tror också på gratis tilltillgänglig kultur. På resan fanns bland annat elever och skrivlärare från Wiks folkhögskola, den georgiska poeten Zurab, Rtveliashvili och Lars Mikael Raattamaa. Musiken var en blandning av marockanska, iranska och svenska instrument och alla låtar improviserades. Författaren Lars Mikael Raattamaa önskade en hård och snabb takt till sin dikt. Och det fick han. Tierpspendlarna tyckte olika om evenemanget.
- Jag är trött efter en dag på jobbet och vill helst inte lyssna på det här, sa Per-Åke Olsson från Tierp.

Ellen Melin från Uppsala tyckte däremot att poesitåget var en fantastisk idé. Hon uppskattade både musiken och poesin och menar att det är bra att människor får ta del av sådant som de kanske aldrig kommer i kontakt med annars.

På Tierps bibliotek fortsatte kvällen med textläsning av bland annat elever från Wiks skrivarlinje, författaren och skrivläraren Malin Backström och Tierpsförfattaren Ann-Marie Wikander.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magdalerna Prevéus