Lets dance-ettan gick hem hos de flesta

Markoolio och Janne Krantz underhöll i Griggebo under söndagskvällen och gick hem hos stora som små.

21 juli 2013 21:35

Det är en halvtimme kvar innan allsången ska börja och Anders Rundlöf som vanligtvis arbetar i bergtäkten blir rörd bakom scenen när han ser folk välla ner för backen till bergtäkten. Anders ska inte upp på scenen och spela, även om han medger att det skulle vara roligt.

Någon som däremot ska upp på scenen är Markoolio som ligger och solar med hunden Ringo längre bort vid vattnet. Han berättar att han tänkte att han hade åkt fel när han först kom till platsen:
– Eller så hade någon lurat hit mig för att massmörda mig, eller nej, kan man massmörda en person? Säger han och reser sig från filten.

Men när han såg spelplatsen tyckte han att det kändes läckert. Lite som ett ”minidalhalla” där han spelat med Diggelo. Han är fortfarande inte helt pigg i foten sedan Lets dance-incidenten och inte kommer han bjuda upp några damer heller, säger han.

Detta till Selma Sjöstedts och Sibylla Andersson stora besvikelse.
– Tänk att få dansa med en finne, det har jag gjort, och de är bra på att dansa, säger Selma.

De är mest här för att se Markoolio, han har en kul humor, menar Selma. Men vem de tror att den hemliga gästen är, är de mer förtegna om. Kanske är det Babbsan, gissar Sibylla. Om Selma hade fått önska fritt hade hon velat se Cornelis, säger hon.

Kvart i fem, har bergtäkten fyllts med ännu mera folk. Mitt på dagen hade det sålts 800 förköpsbiljetter och fler såldes på plats. Vid vattnet leker lilla Elliot, 3,5 år och Wilma 1 år och nio månader, kasta småsten i vattnet tycks vara ett hit hos flera av barnen.

Tills slut slås ljudet på och allsångsledaren Johan J:son Ljung kliver fram och sjunger ”Jump” och publiken får göra just så; hoppa. Efter att Too Much Monkey Business, vissångaren Mats Paulson och Erica Sjöström från Drifters gjort sitt på scenen var det dags för Amelia Axelsson:
– Det var bara introt, säger 15-åriga Amelia efter att tekniken strulat och gett ifrån sig ett fasligt ljud.

Och så var det äntligen dags för; Mannen, myten, Markoolio, som börjar med att upplysa om att när han sjunger om hembränt så är det alltså lingonsaft han menar. Publiken skrattar och Markoolio bjuder upp flera barn på scenen som dansar med honom till ”Ingen sommar utan reggae”. Mellan låtarna berättade han om hur ofta han numera brukar ringa till Tobbe Trollkarl och fråga vilken placering han nu fick i Lets dance.

Innan paus var det dags att avslöja vem den hemliga gästen blev. In på scenen kliver Janne Krantz, som kunde underhålla med både visor och fräckisar.
– Det blev ju bra det här också, säger Selma och Sibylla, skrattandes och långt nersjunkna i sina solstolar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!