Kändistätt på dansgolvet i Tierp

Nu kan UNT avslöja vilka åtta Tierpsprofiler som ska göra upp i kändisdanstävlingen Just Dance i Möbeln den 2 mars. Men hur de åtta ska bilda par fortsätter vara hemligt, liksom vilka två danser de nu ska börja hårdträna.

26 januari 2013 10:16

Dansshowens arrangör Lotta Årstam är mycket nöjd med tävlingsgruppen.
– Alla är jättesnälla som har tackat ja. Jag tycker de är väldigt modiga, men nu börjar de nog bli lite nervösa, tror hon.

De lokala profiler hon lyckats locka ut på dansgolvet är kända både från idrottsliv, lokal politik och affärsverksamhet, några har även tidigare erfarenhet från nöjes- och underhållningsbranschen. De fyra damerna är:

Thilde Höök som blev rikskänd hästbonde efter sitt deltagande i Bonde söker fru 2009. Men framför allt är hon en engagerad egenföretagare i hästbranschen.

Stina Karlsson, färghandlare i Tierp och prisbelönt för sitt arbete för den lokala handeln.

Tina Dahlström, Icahandlare i köpingen. Vasaloppstränar men har inget särskilt förhållande till dans. Tackade i alla fall ja utan tvekan.

lJulia Bruksås, tävlingens fotbollsstjärna och värdefull målskytt för Tierp i damtvåan i fotboll.
– Jag vet bara att jag är yngst, säger hon utan att visa större nervositet inför danstävlingen.

Någon i hennes närhet har kallat henne tondöv och hon säger sig inte ha någon uttalad känsla för takt, men har gått en buggkurs.
– Jag var nog sämst av alla, men det var kul.

Nu ser hon chansen att lära ännu mer och med en partner som är bättre på dansgolvet än hon själv.
– Men jag hoppas slippa vals eller något alltför tekniskt. Jag är ju fotbollstjej och inte så smidig.

Kavaljerskvartetten utgörs av:

Bengt-Olov Eriksson, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande och socialdemokraternas frontfigur i kommunen.

Fredrik de Jounge, operasångare, nöjesarrangör och företagare från Skärplinge.

Per Eksell, uppskattad veterinär i Örbyhus. Engagerad i Tierps judoklubb och därifrån finns kanske smidighet och kroppskontroll som kan komma till nytta.

Andreas ”Andy” Wahlström, veteran och viktig spelare i Tierp Volley. Mäter 1,88 och har 330 centimeters räckhöjd, något som kan ställa särskilda krav på partnern.

Med start söndag om en vecka och därefter de följande tre söndagarna ska paren träna in två danser inför tävlingen den 2 mars. Hur de åtta ska bilda par och vilka danser de ska öva in fortsätter att vara hemligt ett tag till.

Vinnare utses av en jury under ledning av Jeanette Carlsson, känd från förlagan Let’s Dance i tv. Åskådarna får också rösta i form av en insamling till välgörande ändamål och vilket det blir får vinnande danspar bestämma.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Badner