Upsala Nya Tidning fick priset som Årets dagstidning 2013

Därmed tog UNT hem det mest prestigefulla priset i den stora medietävling som avgjordes under tisdagskvällen.

15 oktober 2013 22:30

– Att utses till Sveriges bästa medieföretag känns stort, sa UNTs chefredaktör Hanna Stjärne efter prisutdelningen.

Branschorganisationen Tidningsutgivarna och dess tidning Medievärlden delar årligen ut priset Årets Dagstidning i nio kategorier.

I den tyngsta klassen, Årets dagstidning, segrade UNT i konkurrens med de två övriga nominerade Dagens Nyheter och Aftonbladet.

UNT har under året fått stor uppmärksamhet för satsningar som bland annat väntekartan på unt.se där läsarna kunnat rapportera in tågförseningar.

En annan unik lansering har varit kulturredaktionens e-boksprojekt med publicering av e-böcker tillsammans med anteckningar från tidningens litteraturkritiker.

Enligt Hanna Stjärne är fler satsningar på gång från UNT.

– Inom några veckor kommer UNT med ny form på papperstidningen, det blir en ny sajt på webben och en ny mobilsajt. Så där kommer vi att fortsätta.

Motiveringen:

En medveten superkraftsamling från hela företaget och ständiga dialoger med publiken och annonsörer i de olika kanalerna genererar tillväxt. Årets vinnande mediehus tar en större, snabbare och kaxigare plats i sin omvärldoch omvärlden hänger på i mobilen, tv, tidningen och evenemangen. Kort sagt det går riktigt bra för en vinnare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!