Stökigt i Uppsala

Valborgsmässoaftonens natt kantades av fylleri och bråk i Uppsala. På söndagsmorgonen hade 95 personer omhändertagits för fylleri och några gripits för misshandel.

1 januari 2000 00:00

- Det är mer än det brukar vara på Valborg, säger Mats Öjdahl, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen under natten till söndagen.
Polisen hade fullt upp hela  natten mot söndagen. Berusade människor i mängder fyllde gator och torg.

Totalt omhändertogs 95 personer för fylleri. Polisen grep under natten sex personer misstänkta för misshandel varav fyra i Enköping. Tre unga män mellan 14 och 20 greps efter att ha kommit i bråk med tre äldre män på en restaurang i Enköping. En av dessa misshandlades svårt.
  En man greps misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i en bil i Gottsunda . Polisen utreder också ett försök till våldtäktsöverfall som ska ha skett på Bellmansgatan. Förutom en del fall av ringa misshandel i Uppsala har inga svårare våldsbrott inrapporterats. 
 I Norduppland har valborgsfirandet varit relativt lugnt.
Fylla och slagsmål i Sigtuna kommun men inga gripna, rapporterar Norrotspolisen.

Räddningstjänsten uppger att majbrasorna inte  orsakade några incidenter. I Uppsala fick man rycka ut och släcka en brand på taket till Ekebygymnasiet. Branden orsakades av en engångsgrill men skadorna blev begränsade.
På Bangårdsgatan rökfylldes två trappuppgångar vid 02-tiden efter att sju sopkärl fattat eld. Branden har troligen uppstått i ett av kärlen och spridit sig till de övriga. ingen människa  kom till skada. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!