Ryktenas man klev fram för Sirius

Kerim Mrabti har varit ryktenas man under vintern. Efter ett drömmål mot Gefle i den första träningsmatchen är det lätt att förstå varför.

2 februari 2015 09:15

Det var i den andra halvleken som Mrabti stod för ett riktigt drömmål som också kom att avgöra matchen för Sirius fördel. Jonatan Berg bröt ett Gefleanfall vid eget straffområde och bollen gick till KerimMrabti. Mittfältaren tog fart och drev bollen hela vägen till det andra straffområdet. Väl där avlossade han bössan och knorrade in 2–1.

– Jag brukar inte göra så många mål så det var skönt så klart. Jag har tränat mer på avslut, att sätta dit bollen och det är sådana mål jag ska göra, säger Mrabti.

Tränaren Kim Bergstrand:

– Det är precis så han ska göra. Det är få i Sverige som har det där steget som han har.

Mrabtis framtid i Sirius har som sagt varit en snackis sedan i höstas och intresse finns fortsatt både i allsvenskan och utomlands.

– Det finns intresse tyvärr. Det skulle vara tungt att tappa honom nu, men det är alltid en risk när man har sådana spetsspelare, säger Bergstrand.

Mittfältaren själv vill inte säga så mycket om framtiden utan har fokus på nuet.

– Det går inte för mig att fokusera på det. Nu har det gått en månad sedan vi började och jag måste lägga det bakom mig. Dyker det upp något så gör det, men det är inget jag tänker på, säger Mrabti.

Sirius vann alltså matchen mot allsvenska Gefle trots att gästerna tog ledningen i den första halvleken. Johan Andersson kvitterade innan Mrabti avgjorde matchen.

–En helt okej insats, vi spelade bra stundtals, säger Johan Andersson.

Nästa träningsmatch för Sirius är på lördag då man tar emot Frej på Löten.

2–1

Sirius–Gefle 2–1

träningsmatch

(1–1) Målen: 0–1 David Fällman, 1–1 Johan Andersson, 2–1 KerimMrabti.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!