Kulturbäraren förlänger med Sirius

Jesper Arvidsson in var inte det enda glada beskedet för Sirius under måndagen. Mittfältaren Christer Gustafsson skrev också under ett nytt tvåårsavtal.

4 juli 1916 13:47

Gustafsson har vuxit ut till en av Sirius bästa spelare sedan han fick ta klivet ned till mittfältet. Det nuvarande kontraktet löpte ut efter årets säsong, men nu blir alltså ”CG”, som kom till klubben inför 2012, Sirius trogen över säsongen 2018.

– Det känns inspirerande att fortsätta resan i Sirius. Vi har utvecklats för varje år och jag tror att vi kommer att fortsätta göra det. Dessutom trivs jag oerhört bra i klubben och laget, sådant är viktigt för att man ska prestera bra, säger Gustafsson.

Sirius tränare Kim Bergstrand:

– Det betyder mycket att ha kvar en kille som varit med på hela vår resa och som fortfarande utvecklas. Han blir bättre och bättre för varje år och vet hur Sirius vill spela fotboll och hur träningen ska bedrivas. Han är en bra kulturbärare i en bra ålder, säger Bergstrand.

Under söndagen stod det annars klart att Paul Torres lämnar Sirius för spel i Assyriska. Torres hade ytterligare ett och ett halvt år kvar på kontraktet med Sirius, men det tas över av hans nya klubb.

– Paul har inte fått någon speltid hos oss och behöver det för att utvecklas. Vi kände att vi inte ville sätta käppar i hjulet för honom. Det är hård konkurrens och det känns inte som att han kommer att slå ut ”CG”, Busch Thor, Skoglund eller Kindlund, säger Bergstrand.

Angående Daniel Ahonen, som också ryktats vara på väg bort är det intet nytt.

– Det är status quo.

På Sirius önskelista finns fortsatt en offensiv ”tia”.

– Hittar vi en spelare som verkligen höjer nivån så kan det bli något. Vi får se, det ska inte bara vara någon som breddar, säger Kim Bergstrand.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels