Hotell omvandlas till bostäder

Vid årsskiftet stänger First Hotel Linné sin verksamhet i det så kallade Klosettpalatset på Skolgatan i Uppsala. Nu ska fastigheten bli bostäder.

16 november 2016 09:48

Företaget Tobin Properties meddelar att de tecknat avtal om att förvärva fastigheten och omvandla de cirka 6 000 kvadratmetrarna till bostäder.

– Bostäder är det vi i huvudsak gör och vi anser att fastigheten är lämplig för bostäder, säger Erik Karlin, vd på Tobin Properties.

Bolaget planerar ett hundratal bostäder vilket gör att bostäderna ytmässigt blir relativt små. Men enligt Erik Karlin planeras även större bostäder och det kan även bli aktuellt med kommersiella ytor.

– Vi har haft ögonen på Uppsala ett tag och enligt vår bedömning passar en stad som Uppsala väl med vår produkt, säger Erik Karlin.

Han beskriver företagets produkt som  hög kvalitativa bostäder med bra planlösning.– De särskiljer sig något från traditionella lägenheter. Vi arbetar inte med tillval utan vill ha hög kvalitet från början. Det handlar om smarta, funktionella lösningar med bestående god kvalitet, säger Erik Karlin.

Det låter som exklusiva lägenheter?

– Vissa vill kalla våra lägenheter för lyxlägenheter, men jag skulle kanske kalla det premiumlägenheter. Vi tror att lägenheterna passar en modern storstadsmänniska, säger Erik Karlin.

Köpeskillingen uppgår till 185 miljoner kronor och den tidigare fastighetsägaren har påtalat att fastigheten är i stort behov av renovering.

– Det kommer att bli ett omfattande renoverings- och ombyggnadsarbete. Vi kommer att investera minst lika mycket i fastigheten framöver som vi köpte den för, säger Erik Karlin.

Den befintliga detaljplanen ska tillåta bostadsanvändning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Nicklas Kihlberg