De är årets gaseller

Enköpingsföretaget Happydress utsågs på måndagen till årets Gasell – Uppsala läns snabbast växande företag.

30 november 2015 18:40

Bakom företaget står Lottis Sparrman och Anna Eklund, som 2008 hoppade av sina ekonomjobb för att satsa på design och försäljning av kläder.

På tre år har bolagets omsättning ökat med 477 procent till 55,6 miljoner kronor. I dag har företaget, som arbetar med det egna varumärket House of Lola, 17 anställda. Kläderna säljs via webben och hemförsäljning.

– Overkligt och fantastiskt att få vinna Gasellen i Uppsala län igen! Vi är så stolta över vår personal och våra säljare som vi får dela denna resa med säger Anna Eklund och Lottis Sparrman i ett pressmeddelande.

Happydress är i och med måndagskvällens triumf ett av landets snabbast växande företag för tredje året i rad. Vinsten var företagets andra.

Affärstidningen Dagens Industri står bakom tävlingen som arrangeras för 16:e året i rad.

Om Gasellpriset

För att utses till Gasell behöver företaget uppfylla kriterier som baseras på de fyra sista årsredovisningarna.

En Gasell har en omsättning som överstiger 10 Mkr, har minst 10 anställda, har fördubblat sin omsättning om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret.

Gasellen har ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren och har ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt.

I allt väsentligt ska bolaget ha vuxit organiskt, ej genom förvärv eller fusioner, samt ha sunda finanser.

Källa: Dagens Industri

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Göran Sterner