Att anordna en välgörenhetsgala

Men hallå...

... My Enbom som går i trean internationell kultur på Bolandsgymnasiet och tillsammans med Matilda Back och Sara Högsten har som projektarbete att anordna en välgörenhetsgala på Grand den 8 februari.

23 januari 2008 00:01
Vad ska hända på galan?
- Det kommer att vara som en vanlig spelningskväll på Grand fast alla pengar utöver hyran av lokalen kommer att gå till BRIS. Vi har bokat fem band: Backdoor Junior Band, Trepsicore, Stook stooy, Film Noir och Serenity Now. Vi valde att allt skulle gå till just BRIS för att de flesta välgörenhetsevent riktar in sig på Rädda Barnen och andra organisationer som arbetar utomlands. Vi ville ge något till de barn som har det svårt här i Sverige också.

Har det varit mycket förberedelser hittills?
- Ja, vi har möten varje vecka och vi pratar konstant om galan. Vi lägger ned väldigt mycket tid på det här.

Vad har varit bäst med det här?
- Det roligaste med att ha det här som projektarbete är att man får lära sig att planera, jobba efter en deadline, pussla ihop allt så att saker och ting fungerar och alla vet vad de ska göra. Det känns skönt nu när vi har ett stabilt spelschema!

Vad har varit jobbigast?
- Det svåraste var helt klart att få tag på sponsorer, vi fick till exempel inget ekonomiskt stöd från skolan. Vi gick i stället runt till olika affärer på stan och frågade om de ville sponsra oss. Vi är också lite sena med att trycka affischer, men det ska vi komma i gång med fortast möjligast!
FAKTA Projektarbete

Projektarbete är en kurs på 100 poäng som ingår i kursplanen för flera program på gymnasiet och som man vanligen gör enskilt eller i grupp under sista året på gymnasiet. Tanken är att man ska lära sig planera och ta ansvar för ett större arbete och lära sig arbeta i projektform. I stora drag ska man utföra ett arbete inom ett ämnesområde som hör ihop med det program man går och projektarbetet består av planering, genomförande och utvärdering.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Matilda Cederblad