Wicks på väg tillbaka - bättre än någonsin

Josh Wicks avstängning lider mot sitt slut. Nu tränar målvakten för att komma tillbaka bättre än någonsin.

Josh Wicks tränar för fullt inför sin comeback.

Josh Wicks tränar för fullt inför sin comeback.

Foto: Svetlana P Jansson

Fotboll2019-11-18 08:00

I april är den förre Siriusmålvakten Josh Wicks fri att spela fotboll igen efter dopningsavstängningen på två år. Sedan någon vecka tillbaka har Wicks börjat träna på egen hand med boll i inomhushallen Footyard i Uppsala. Målet är glasklart. När han är redo för comeback ska han vara bättre än någonsin.

– Jag vill bli bättre än jag någonsin har varit och jag kommer att vara bättre än jag någonsin varit, säger Wicks efter ett träningspass. 

Målvakten har inte legat på latsidan. Avstängningen hävs som sagt först i början av april, men enligt reglerna får Wicks redan två månader innan börja träna organiserat med en klubb. Som ett led i det har Wicks de senaste tolv veckorna kört ett stenhårt program för att komma i fysisk form. Resultatet är att han gått ned hela 19 (!) kilo. Och då återstår fyra veckor av programmet.

– Det är en extrem utmaning mentalt och fysiskt. Jag är i bättre fysisk form nu än jag någonsin har varit, men sedan är jag inte hundra procent redo för att stå i mål än. Jag skulle säga att jag är halvvägs ungefär till dit jag vill, säger den amerikanske målvakten.

Tiden som avstängd har varit tuff för Wicks. I en intervju med UNT innan sommaren berättade han om depression och ett självmordsförsök. Nu har målvakten hittat glädjen igen och njuter av att vara tillbaka på planen.

– Det känns bra att komma tillbaka till mitt mål och just i den här stunden mår jag bättre än bra, jag mår fantastiskt. Att få träna igen och komma tillbaka till det jag älskar är fantastiskt. Ljuset i slutet av tunneln kommer närmare. 

Hans kontrakt med Sirius går ut inom kort, men Wicks har inte gjort någon hemlighet av att han helst fortsätter karriären i blåsvart. Sirius har dock tackat nej till målvaktens fortsatta tjänster. 

– Det ser mer och mer osannolikt ut, jag vet inte av vilka orsaker och jag vill inte spekulera i det heller. Alla vet mitt önskemål och om de vill ignorera det så är det upp till Sirius. Oavsett kommer jag att spela nästa år och om det blir i allsvenskan så tycker jag synd om de lag som ska möta mig. 

Om inte Sirius, var vill du helst spela?

– Om jag får välja så vill jag så klart stanna i Sverige i alla fall första året och sedan får vi ta det därifrån. Jag blev bortplockad från ligan när många sa att jag var en av seriens bästa målvakter. Jag vill kliva in i samma serie igen och visa att de inte bara hade rätt utan att jag är ännu bättre nu.

Målvakten fyllde nyligen 36 år, men ser många år framför sig på fotbollsplanen.
Målvakten fyllde nyligen 36 år, men ser många år framför sig på fotbollsplanen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!