Wärnmark tvekar om framtiden

FOTBOLL. Knivstadomaren Daniel Wärnmark träffades av ett knallskott under måndagens match mellan Syrianska och AIK. Nu funderar han över sin domarframtid.
– Jag ska fundera och ventilera med nära och kära, min coach och fotbollsförbundet, säger Wärnmark.

26 april 2011 18:25

Daniel Wärnmark fördes direkt till sjukhus efter att knallskottet exploderat några centimeter från hans vänstra öra. Han drabbades omgående av kraftig tinnitus på örat, något som fortfarande inte har släppt.
– Det tjuter hela tiden ganska högt men det är svårt att definiera. Det har varit så sedan det hände och med samma styrka, säger Knivstabon och fortsätter:
– Det känns ändå helt okej just nu efter omständigheterna.

Vad sa läkarna på sjukhuset?
– De sa att det inte var några skador på trumhinnorna och nu är en remiss skickad till Uppsala där jag ska få genomgå en bättre kontroll, säger domaren och fortsätter:

Hur upplevde du situationen?
– Det small till bakom ryggen vid örat, det var ungefär så mycket jag hann uppfatta.

Matchen bröts direkt efter att Wärnmark träffats och det är ännu oklart hur och om matchen kommer att slutföras. Syrianska hade precis gjort 1–0 samtidigt som AIK:s Ibrahim Bangura hade visats ut när det small till bakom Wärnmark.
– Det var självklart obehagligt.

Det är inte första gången som just Wärnmark drabbas av våld från läktarna. 2007 fick linjedomaren både mynt och tändare på sig under matchen mellan Hammarby och Helsingborg på Söderstadion. Matchen fick brytas men återupptogs efter några minuter igen. I augusti förra året träffades han av ett föremål under matchen mellan AIK och IFK Göteborg.
– Tyvärr är det inte första gången.

Efter den senaste incidenten under måndagseftermiddagen är nu Wärnmarks fortsatta karriär i fara. Domaren ska ta sig en rejäl funderare över framtiden berättar han för UNT.
– Som tur är har jag en semester inplanerad nu som kommer väldigt lägligt. Där ska jag fundera ut hur jag ska göra i framtiden.

Åt vilket håll lutar det?
– Det vill jag inte kommentera, avslutar Daniel Wärnmark.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!