Uppsala starkast i volleybollderbyt

Uppsala och Tierp möttes i säsongens första Upplandsderby - som slutade med att Uppsala förlängde sin segersvit efter seger 3-1.

Uppsla BVS besegrade Tierp Volley med 3-1 i set i säsongens första division 1-derby.

Uppsla BVS besegrade Tierp Volley med 3-1 i set i säsongens första division 1-derby.

Foto: Thomas Lindblom

Volleyboll2019-11-09 20:27

Tierp och Uppsala spelade säsongens första Upplandsderby i volleybollens division ett under lördagen. Två lag som varit med på högre nivå tidigare, men som inte mötts på länge.  Förutsättningarna inför matchen var att Uppsala toppade tabellen efter fyra raka segrar. Tierp låg längre ned. Tierp som är tillbaka i ettan efter omstart och serieseger i division två. 
Uppsala tog matchens första set, Tierp kvitterade i det andra innan Uppsala gick ifrån till seger med 3-1 i set, efter ha vunnit tredje och fjärde set. 
–  Det var sjukt kul att spela mot Tierp igen. Det var ett tag sedan vi gjorde det. Det var som deras speaker sa inför matchen, att vi var storfavoriter och vi var väl medvetna om det. Jag tycker att första, tredje och fjärde set gjorde vi bra. I andra set spelade vi lite okoncentrerat och omoget. I övrigt är jag nöjd, vi servade bra och när spelet klaffar är vi väldigt bra, säger Uppsalatränaren Michael Jestin om matchen. 
Tierpcoachen Matti Sundelin var ändå ganska nöjd med sitt lags prestation. Trots förlusten. 
– Det var en ganska jämn match, där båda lagen spelade bra. Men det var tufft för oss. Uppsala har ett bra lag i år. Och de servade bättre än vi och fick med sig de viktiga bollarna, säger han. 
Tierp saknade också fyra spelare ur förstasexan i matchen, men släppte fram unga spelare som inte gjorde bort sig. 
– Vi hade killar som aldrig spelat på den här nivån innan, men de gjorde det bra, säger Matti Sundelin som berömde trion Arvid Larsson, Arvid Hillgren och Alvin Larsson. 
Uppsala tog därmed sin femte raka vinst vilket innebär serieledning, och jagar spel i elitserien nästa säsong. För att ta sig dit krävs i första hand att laget blir topp fyra i grundserien och kvalspel uppåt.
– Elitserien är målet. På papperet har vi ett väldigt bra lag som ska kunna vinna serien. Men alla lag vet att vi har pressen på oss och det går inte att bara ställa in skorna, utan vi måste göra jobbet och hålla fokus,, säger Michael Jestin. 
Uppsala har tidigare haft möjligheten att ta klivet upp, men då valt att tacka nej. Nu är de redo. 
– Det har vi gjort av organisatoriska skäl. Det kostar mycket mer att spela i elitserien.Det blir längre resor och fler tuffa matcher, och då krävs det också spelare som är villiga att göra den investeringen, säger han vidare. 

Uppsala har inlett säsongen med fem raka vinster och siktar på avancemang till elitserien.
Uppsala har inlett säsongen med fem raka vinster och siktar på avancemang till elitserien.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!